Dvě přerušené série přineslo okresní derby ve 14. kole krajského přeboru fotbalistů Vodňany – Sedlice. Domácí Vodňany po třech zápasech bodovaly, Sedličtí přerušili naopak čtyřzápasovou vítěznou šňůru.

Měření sil okresních účastníků v neděli 11. listopadu skončilo smírně 0:0. V tabulce to znamená i nadále šesté místo pro Sedlické s 19 body, Vodňanští zůstali poslední, mají 10 bodů, ale ještě utkání k dobru.

Trenéři obou týmů vnímali zisk bodu rozdílně. Vodňanští samozřejmě spokojení nebyli. „Ztratili jsme doma dva body, které jsme potřebovali," uvedl Miroslav Vokatý. Přemysl Šroub mluvil jinak. „Bod beru, jsme spokojení, podařilo se nám udržet devítibodový rozdíl mezi námi a Vodňany," řekl. Bod by bral i před zápasem. „Tabulka je vyrovnaná a každý bod, navíc z venku, se počítá. Pořád nás beru tak, že hrajeme o záchranu," dodal.

Oba kormidelníci se shodli ale na tom, že to byl remízový zápas. Hrálo se převážně mezi vápny a bez vážnějších šancí. Přemysl Šroub viděl po jedné příležitosti na obou stranách, podle Miroslava Vokatého ale přece jen byl jeho tým v ohrožení branky nebezpečnější.

Výkony svých svěřenců šéfové laviček hodnotili rozdílně. „Zahráli jsme podprůměrně. Doma se nám nedaří střelecky, bod je málo. Potřebujeme vyhrávat," zdůraznil Vokatý. Podle Šrouba byl zápas svázán taktikou. „Nám stačil bod a tomu jsme se přizpůsobili," vysvětlil. Gólové hody se nedaly čekat také proto, že oba týmy příliš branek nestřílejí.

Pro Vodňany může být alespoň malým povzbuzením, že poprvé na podzim do hry zasáhl klíčový muž ofenzivy Tomáš Vokatý, kterého trápilo zranění. Na hřiště se dostal v 66. minutě. „Od Tomáše to ještě nebylo stoprocentní, ale věřím, že už to bude dobré," řekl trenér Vodňan.

V 15. kole hostí Sedlice tuto sobotu čtvrté Veselí nad Lužnicí a Vodňany v neděli jedou do Jindřichova Hradce, který je dvanáctý. Další víkend pak čeká Vodňanské ještě dohrávané utkání s Rudolfovem.

Derby očima hráčů

Zdeněk Liška, brankář Vodňan

„Měli jsme získat tři body. Jenže nedáváme góly. Že bychom herně propadli, to ne. Začátek prvního poločasu byl dobrý, ale pak jsme to úplně vypustili a víc ze hry měli hosté. Práci jsem neměl žádnou, jen asi dvě střely šly doprostřed brány. Byli jsme nabuzení, ale před zápasem, na place je to horší. Potřebujeme někoho, kdo by to strhl a vyhecoval. Zbývající dva zápasy potřebujeme neprohrát a získat nejlépe čtyři body. A úplně ideální by bylo šest bodů."

Martin Běloušek, záložník Sedlice

„Bylo to typické derby – bojovné, šancí bylo málo, remíza je zasloužená. Domácí měli asi dvě větší šance, ale průběh byl vyrovnaný. Z osmi posledních kol jsme prohráli jen jednou, ale co mi dělá radost, je hra dozadu. Máme z posledních pěti zápasů čtyři s nulou. Oporou je v posledních kolech i brankář Charvát."

Vodňany: Liška – Hojdekr, Hajný, Konvička, Kysela – Marchal (59. Josef Chalupský), Volmut, Souhrada, Bače – Šteier (66. T. Vokatý), Michal Vokatý.

Sedlice: Charvát – Čapek, Kuneš (42. V. Klíma), Svoboda, Obleser – Hornát, Trantina, Běloušek, Němec – Mikeš (90. Lávička), Šimonovský (90. Forman).