O pořádné překvapení se ve 25. kole krajského přeboru postarali vodňanští fotbalisté. Poslední tým tabulky vyhrál na hřišti čtvrtého Písku B v sobotu 2:1 (0:1). Nic to však nemění na jeho posledním místě a téměř jistému sestupu.

Je ovšem rozhodně sympatické, že mužstvo bojuje a nic nevzdává. Při větší troše štěstí by byl pro Vodňany boj o záchranu reálnější.

Domácí favorit v utkání vedl od 25. minuty trefou Šťastného, ale po obrátce vyrovnal Tomáš Vokatý a v 69. minutě pak dokonal obrat Volmut. Písečtí si ve zbylém čase vytvořili tlak, na vyrovnání už však nedosáhli.

Komentář trenéra Dušana Benáka: „Písek měl územní převahu, my jsme však poctivě bránili s výpady do brejkových situací, které se nám tentokrát dařily a ve druhém poločase jsme dvakrát skórovali. Písečtí zahrávali spoustu standardních situací, s kterými jsme si, až na jednu, dokázali s vypětím všech sil poradit. V závěru podržel svými zákroky i skvělý Liška. Znovu se potvrdilo, že nám venkovní zápasy herně vcelku vycházejí, v sobotu kluci přidali i velkou dávku bojovnosti a mohli oslavit plný bodový zisk."

Zajímavostí bezpochyby je, že v sestavě Vodňan nastoupili tři hráči rodiny Vokatých. Od začátku zápasu hráli bratři Michal a Tomáš, kdy druhého jmenovaného střídal pět minut před koncem Miroslav Vokatý, otec bratrů. Sám ještě v podzimní části působil jako trenér mužstva.

Sestava: Liška – Marchal, Hajný, Michal Vokatý, Kouba – Bače, Souhrada, Volmut, Zlatohlávek – T. Vokatý (85. Miroslav Vokatý), R. Veselý (69. Krejčí).