Až ve 4. kole krajského přeboru se našel první přemožitel fotbalistů Oseku. Lídr tabulky z prvních tří duelů získal sedm bodů při skóre 9:2.

Ale v sobotu 30. srpna utrpěl debakl na hřišti v Jindřichově Hradci 0:4 (0:1). Ten měl přitom do té doby jen jediný bod. V tabulce tak Osečtí klesli na čtvrté místo.

Osečtí začali aktivně a byli v první půli lepší. „Soupeř nevěděl, co má hrát. Šance měli Benda, Vladimír Uher, po hlavičce Blažečky domácím pomohla tyč. A svoje příležitosti neproměnili ani Pavlovič nebo Mrkvička," zmínil se asistent hostujícího trenéra Jiří Prokeš.

Ale Jindřichův Hradec chtěl potvrdit kvalitu a odpovídal stejným způsobem. „Takže diváci se určitě nenudili, i když terén byl pro oba celky hodně těžký," poznamenal Prokeš.

Na domácích byla v první půli znát značná nervozita. Ta pramenila z toho, že tým moc chtěl utnout nepříjemnou sérii a naplno bodovat.

„Hosté byli v této části hry lepší, měli více zajímavých možností a já považuji za zázrak, že jsme úvodní část vyhráli 1:0, když se po kombinační akci prosadil Kapias," konstatoval kouč domácích Marek Černoch.

Po přestávce se už domácí dokázali s aktivní hrou Oseku vyrovnat a gólově se prosadit. Svůj hattrick stačil zaznamenat agilní Kapias a brankové žně zakončil zkušený Horka.

Ovšem i přes svůj průběžný náskok se museli Jindřichohradečtí mít i na pozoru před nebezpečnými ataky hostů. „Po změně stran už to bylo z naší strany jiné. Hosty jsme dostali pod trvalejší tlak a ti postupně fyzicky odpadávali, přestože byli nadále nebezpeční z rychlých kontrů. Definitivně nás uklidnila druhá trefa Kapiase. Byl bych rád, kdyby nás smůla v koncovce už konečně opustila," hodnotil domácí trenér.

Podle oseckého asistenta je prohra 0:4 pro mužstvo hodně krutá. „Zápas jsme si prohráli sami – zase nás srazily individuální chyby. Druhý gól rozhodl," zdůraznil.

Chuť si Osečtí budou moci spravit v sobotu od 17 hodin, kdy doma hostí Jankov. Ten je po čtyřech kolech dvanáctý.

Sestava: Vokatý – Rybák, Benedikt, Carda, Maroušek (76. Krejčí) – Pavlovič, Schánělec, Blažečka, Benda (86. Tomášek) – Mrkvička, V. Uher.