Utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo, byl to spíše boj mezi vápny s minimem šancí. Navíc obě obrany hrály zodpovědně. V 17. minutě přišlo první větší vzrušení, když se po pěkné kombinační akci dostal do zakončení Hosnedl, ale nemířil přesně. Jinak měly oba týmy spíše jen pološance, kdy jim při zakončení chybělo buď více důrazu nebo finální přihrávka.

Dvě gólovky přišly až chvíli před přestávkou. Nejprve šel ve 43. minutě čimelický kapitán Hegenbart sám na gólmana Chaluše, ten ho ale vychytal. O dvě minuty později se stejná situace opakovala, ale na druhé straně, kdy opět Hosnedl nepřekonal Lepiče.

I po změně stran to byl především boj uprostřed hřiště. V 62. minutě se sám před brankářem ocitl domácí Říský, ale strážce čimelické svatyně opět své mužstvo podržel. V závěru přece jen Čimelice soupeře lehce přitlačily a v 80. minutě po rychlém protiútoku ve vápně uklidil míč do sítě Pávec, který jedenáct minut předtím střídal.

Osečtí vrhli vše do útoku a v 88. minutě se málem radovali, když míč po nešťastné teči soupeře směřoval do branky, ale ještě před čárou ho hosté odklidili do bezpečí. V 90. minutě pak do otevřené obrany přidal čimelický Hegenbart druhou gólovou pojistku.

Komentáře trenérů

Jaroslav Voříšek, Osek: „Čimelice byly výborný soupeř, právem jsou v popředí tabulky. V první půli jsme měli dvě šance, kdybychom hlavně tu těsně před přestávkou využili, mohlo to vypadat jinak. Po obrátce jsme se tolik nedostali do hry a po chybě jsme v závěru inkasovali. A druhý gól přišel poté, kdy jsme hru už otevřeli. Bylo znát, že jsme nastoupili proti kvalitnímu soupeři.“

Tomáš Smrčina, Čimelice: „Pro nás to byly tři důležité body hlavně proto, že zápas v Oseku byl velmi těžký. Bojovali jsme nejen proti soupeři, ale ani prostředí pro nás nebylo příjemné. Jsem rád, že se nikdo nezranil. Terén nebyl ideální a i nepříjemný vítr nepřál lepší kombinaci. Byla to od nás holomajzna, dvakrát nás podržel gólman. Věřím, že jsou to nakonec zasloužené tři body.“

Fakta

Krajský přebor – 21. kolo: Osek – Čimelice 0:2 (0:0). Branky: 80. Pávec, 90. Hegenbart. Rozhodčí: Mach – Tůma, Koranda. ŽK: 1:2 (Krejčí – Hegenbart, Viták). Diváků: 100.