Komentáře k zápasům I. A třídy – 1. kolo:

Lažiště – Osek B 2:0 (1:0)

Jaroslav Voříšek, trenér: „Tým musím pochválit za bojovný výkon na hranici svých možností. Hráli jsme v improvizované sestavě s jedním náhradníkem. Utkání ovlivnilo vyloučení Hocha ve 30. minutě za zákrok za hranicí regulérnosti. Bohužel jsme dostali gól ještě do půle ve 45. minutě z penalty. Domácí měli územní převahu a šance, my jsme však dobře bránili. Ve druhé půli jsme zahrozili z několika brejků a inkasovali jsme po vlastní standardce, kdy jsme přišli o míč na půlce a také po chybě brankáře Lízala soupeř zvýšil náskok na 2:0."

Sestava: Lízal – Ouška, Frček, Kuneš, Jiří Hájek – Diviš, Roubal, Hoch, Hřebíček – Jan Hájek, Šípek (67. Chaluš).

Vodňany – Blatná 3:3 (2:0)

Václav Hrachovec, trenér Vodňan: „Když shrnu zápas do dvou slov – děs a hrůza! Bylo to z naší strany absolutní týmové selhání po taktické i herní stránce. Ve druhém poločase jsme vedli 3:0 po dvou trefách Varyše a jednom gólu Kukly, přestali jsme však hrát a spoléhali se, že to nějak udržíme. Blatná byla fotbalovější, rychlejší a důraznější a po zásluze vyrovnala. A ještě jsme se báli, aby nevyhrála."

Sestava: Liška – M. Vokatý, Hojdekr, Rauscher – T. Vokatý, Josef Chalupský, Malík, Bače (56. Novák) – Volmut (18. Kvěch – 80. O. Vítovec) – Varyš, Kukla.

Michal Čadek, trenér Blatné: „Odjeli jsme bez Říhy a Vitáka, ale s touhou bodově uspět. Tomu však nenasvědčoval úvod utkání a brzy jsme prohrávali 0:2. Tento stav vydržel až do poločasu a naše plány dostaly další trhliny na začátku druhé půle, kdy jsme dostali třetí branku. V té době jsme byli na ručník. V dalším průběhu se ukázal charakter mužstva. Převzali jsme iniciativu, domácí jsme začali přehrávat. V 62. minutě nejprve snížil Hrubý a na branku soupeře se začal valit jeden útok za druhým. V 72. minutě proměnil svoji příležitost Křivanec a v 80. minutě po individuální akci vyrovnal Jícha. Mohli jsme klidně prohrát, ale za výkon ve druhé půli mohou být domácí rádi za bod."

Sestava: Chlanda – Sýkora, P. Čadek, Nový (68. Stulík), Kůst (88. Svoboda) – Motyka, Petrášek, Jícha, Mišiak, Křivanec – Peleška (46. Hrubý).