Oddychl si! Jako předseda strakonické odbočky Odboru přátel SK Slavia Praha měl Miloš Sedláček hlavní zodpovědnost za 17. celostátní setkání fanoušků „sešívaných“, které se konalo v sobotu 24. června na Sídlišti. Jeho hlavním programem byl turnaj v malé kopané.

Jaké jsou vaše bezprostřední pocity po akci? Mluvíme spolu bezprostředně po jejím skončení…

Zažívám pocity štěstí. Spadl ze mě velký balvan, když vidím, co jsme jako odbočka dokázali. Vše klapalo na jedničku, vyšlo počasí, organizačně nenastal vůbec žádný zádrhel. Všichni byli ohromně spokojení. Odvedli jsme obrovský kus práce a velký obdiv jsme si vysloužili u všech, včetně samotného klubu, za to, v jakém měřítku jsme setkání dokázali uspořádat.

Ve Strakonicích se konal turnaj příznivců fotbalové Slavie Praha.
Turnaj fanoušků Slavie ovládli Zahrádkáři, Strakoničtí třetí


Jak jste byl spokojený s třetím místem domácích Strakonic?

Být na „bedně“ je skvělé. Jako předseda odbočky jsem šťastný, že máme pohár. Náš první do klubovny. Loni jsme byli osmí, letos třetí. Takže jestli se takhle budeme zvedat dál, máme za dva roky putovní pohár u nás v klubovně.

Turnaj starších přípravek O pohár Romana Vonáška v Blatné za sebou má šestý ročník. Na blatenském hřišti si v sobotu 24. června z deseti přihlášených týmů nejlépe počínal Rožmitál pod Třemšínem, který se stal vítězem. Druhé skončily Horažďovice, třetí Blatná.

A třeba ho oslavíte ve stejném roce jako Slavia další mistrovský titul. Věříte, že váš milovaný klub teď bude v lize kralovat?

Myslím, že ve Slavii se to teď zformovalo. Jako fanoušci máme velkou radost, že „jsme“ titul konečně zase urvali. Nyní je vše na samotné Slavii i na nás, na fanoušcích, aby vše fungovalo tak, jak si přejeme. Věřím, že Slavia bude sbírat mistrovské tituly rok co rok.

Vy jako odbočka si také stále zvedáte laťku, pořádáte větší a větší akce. Máte už nápad, co přichystat do budoucna?

Setkání slávistických odboček je momentálně největší akce pro fanoušky. Když mluvíte o zvedání laťky – doufám, že příští rok do Strakonic přijede áčko mužů a sehraje tady přípravný zápas. Uděláme pro to maximum. Slíbili jsme, že každý rok chceme něco uspořádat, teď tedy chceme přivítat A-tým. Doufám, že nám Slavia vyjde vstříc. A že to bude zase po mistrovském titulu…

Mluvčí fotbalové Slavie Praha Michal Býček pochází ze Strakonic.
Mluvčí Slavie se stal členem strakonické odbočky číslo 133