Pod titulkem „Útočník pro Zbrojovku? Srb Markovič" to uvedl středeční Brněnský deník. „Hračička Petr Švancara, robustní bijec Michal Škoda. Jaký typ útočníka Zbrojovce schází? Rychlonohý štírek s tahem na bránu," píše autor zmíněného článku a dodává, že řešení si brněnský klub našel v srbském forvardovi Miroslavu Markovičovi.

Třiadvacetiletý útočník dle našich brněnských kolegů na jih Moravy chce. „Stojíme o něj, jsme domluveni jak s hráčem, tak s jeho manažerem i Duklou Praha. Tvrdě na jeho příchodu děláme, ale poslední slovo mají Budějovice, kde je na hostování," sdělil Brněnskému deníku sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Vedení Zbrojovky si slibuje od Markovičova příchodu vylepšení slabé produktivity týmu, která nastala po zářijovém zranění kapitána Švancary. Navíc v závěru podzimu byl na marodce i další útočník Milan Halaška.

„Nevíme, v jakém stavu se po zranění vrátí Švancara, i když věřím, že se prosadí. Potřebujeme tři čtyři kvalitní útočníky. Jestli Markovič nepřijde, musíme hledat další možnosti," podotkl sportovní ředitel klubu, dle něhož srbský útočník splňuje představy o forvardovi, jakého Zbrojovka shání. „Je to rychlonohý a kvalitní útočník s tahem na bránu, jenž už má ligové zkušenosti. Je dobře technicky vybavený, umí přejít i přes dva hráče. Posílili jsme kombinační sílu mužstva, takže u nás může zúročit své přednosti," vysvětloval Kudela.

Dle Brněnského deníku ale zádrhelem se jeví být dohoda o Markovičově uvolnění. Hráč sice patří pražské Dukle, která ho však v létě uvolnila na ra roční hostování do Č. Budějovic.

A Dynamo se na možnost, že by Markovič dostal souhlas k předčasnému ukončení hostování, nijak vstřícně netváří. „Ať Brno nejdříve vyrovná účty za jiného útočníka, který tam od nás odešel," zmínil generální manažer Dynama Jiří Kotrba, že návrat Pavla Mezlíka do Brna ještě v Č. Budějovicích za uzavřenou kapitolu nepovažují.

Ke konkrétnímu jednání o možném Markovičově přesunu z jihu Čech na jih Moravy do středy zatím ještě nedošlo. „Ozval se nám jen hráčův manažer a také zástupce Dukly," potvrdil však Kotrba, že o zájmu Brna se na jihu Čech ví. „Markovič u nás je na hostování do 30. června s opcí a my spíše než o tom, že bychom dali souhlas na předčasné ukončení jeho hostování, přemýšlíme o tom, že na něj uplatníme opci," sdělil Deníku jižní Čechy včera Jiří Kotrba. „Útočná řada je  konkurenčně plně zajištěna, máme Řezníčka, Táborského, Markoviče a mladého Linharta, a tak si to nechceme pokazit," dodal generální manažer Dynama.

V předloňské sezoně Markovič sedmnácti góly výrazně pomohl Žižkovu do I. ligy, kterou však zahájil v dresu pražské Dukly. Ta ho získala jako náhradu za nejlepšího střelce II. ligy Daniho Chigoua. Jenže na Julisce se Markovič neprosadil a sezonu dokončil na Slovensko v Ružomberoku.

Odtud se v létě přesunul do českobudějovického Dynama, v jehož týmu si odbyl premiéru loni v červnu v rakouském Vorderweissenbachu v duelu proti Žilině. „Zůstat v Budějovicích bych se určitě nebránil a byl bych tomu jedině rád. Za ty dva dny, co jsem tady, jsem poznal, že kluci jsou tu skvělí a že bych do týmu mohl zapadnout," uvedl Markovič po zápase pro Deník jižní Čechy.

Srbský mladík, kterého si v přípravě proti Žilině Dynamo testovalo, na jihu Čech opravdu zůstal. A v první lize hned ve 2. kole zazářil, když v Mladé Boleslavi dal dva góly a dostal se do All Stars media.

Byť ty jeho dvě branky měly trochu trpkou příchuť, protože Dynamo o dvougólový náskok po přestávce přišlo a jedlo domů s prohrou 3:2, Markoviče jeho trefy těšily. „V lize jsem zatím dal v Dukle dva góly, teď jsem další dva přidal v jednom zápase," liboval si.

Jenže pak mu jako by střelecký prach zvlhl a za Dynamo se na podzim, byť si v něm připsal patnáct startů, trefil už jen jednou.

Zda v černobílém dresu Dynama přidá další góly i na jaře, anebo zda změní klubové barvy, to se teprve uvidí.

Hudson v Dynamu končí

Šestadvacetiletý brazilský záložník Fernando Tobias Hudson ukončil své působení v českobudějovickém Dynamu, kam přišel v roce 2008 ze Slovanu Liberec. Na jihu Čech si získal přízeň fanoušků, takže na jaře 2009 skončil v klubové anketě o fotbalistu jara za Benátem s vysokou známkou 8,18 druhý.  Před sezonou prodloužil v Dynamu smlouvu, přesto se teď na jejím ukončení s vedením klubu dohodl a hned odcestoval ze soustředění z N. Města domů do vlasti.