Vladimír Uher a Michal Požárek dali v sobotu 17. června doma proti Hluboké nad Vltavou po jednom gólu, čímž rozhodli o vítězství ve 30. kole krajského přeboru 2:0 (2:0). V konečné tabulce skončili Katovičtí ve své druhé sezoně čtvrtí, druhou příčku z loňska se jim tak obhájit nepodařilo.

Rozhodující fáze zápasu přišla v rozmezí 32. až 35. minuty. Nejprve se po rychlém brejku z úhlu vřítil do vápna Uher, poradil si s obráncem a prostřelil i gólmana Brašničku – 1:0. Tři minuty po něm dostal ideální přihrávku na vápno Požárek a zcela osamocen si mohl vybrat, kam zamíří – chladnokrevně zvýšil na 2:0.

Fotbalisté Junioru Strakonice slavili čtvrtý postup v řadě.
OBRAZEM: Junior chce za rok opět slavit s dudákem na náměstí

To bylo z první půle vše, jinak se hrálo převážně mezi vápny. Hosté hrozili jen ze standardních situací.
Druhý poločas nabídl zajímavý fotbal, obě mužstva chtěla hrát a dát gól. V 50. minutě se pěknou střelou prezentoval Požárek, ale brankář si poradil. Chvíli nato postupoval sám na branku Repa, ale hostujícího strážce svatyně nepřeloboval. Po necelé hodině hry se musel na druhé straně ohánět i gólman Švehla, předvedl ovšem jisté zákroky.

V 70. minutě Repa po dalším úniku tentokrát gólmana obešel a skóroval do prázdné branky, ale sudí gól neuznal pro ofsajd. Pět minut poté měl dobrou šanci soupeř, ale střela po sólu z úhlu skončila vedle a domácí brankář tak udržel čisté konto.
Komentář trenéra Romana Malého: „Hluboká hrála technicky, má výborný mančaft. Pomohlo nám, že nepřijel Tauber, který patří k nejlepším střelcům soutěže. Kluci zabojovali a závěr sezony se nám tak povedl. Oproti předchozímu duelu na hřišti poslední Plané nad Lužnicí, kde jsme prohráli. Teď jsme to tedy trochu napravili. Vyšly nám brejkové situace, které umíme. Soupeř přijel hrát fotbal, což nám vyhovuje.“

Vodňany - Na rovince u obce Pražák se v sobotu konal 18. ročník Motosprintu.
OBRAZEM: Rovinka u Pražáku byla plná rychlost i umění