Na jaře doposud jen vítězící Katovice, kterým patří třetí příčka, přivítají od 17 hodin Soběslav. Tedy lídra soutěže, který z šesti zápasů ztratil jednou remízou a pět utkání vyhrál.

Vezme-li se vítězná série Katovických včetně podzimu, trvá už osm zápasů při skóre 29:5. Soběslav uhrála sedm výher a jednu remízu při skóre 21:9.
Domácí kouč Roman Malý spoléhá na aktuální formu svých svěřenců. „Ale tu má soupeř také, proto se dá čekat výborný zápas. Střetnou se momentálně dvě nejlepší obrany s dvěma nejlepšími útoky. Je to výzva, Soběslav porazit,“ prohlásil.

K dispozici by měl mít kompletní tým. Soupeři bude chybět obránce Jan Boháč, který minule viděl červenou kartu. „Tak zkušené mužstvo ho ale dokáže nahradit,“ dodal Malý.

Soběslavský trenér Radek Hajič má z Katovic respekt. „Považujeme je za v současnosti nejsilnějšího soupeře. Mají za sebou parádní začátek jara,“ zdůraznil.

Těší se a věří, že k vidění bude kvalitní fotbal. „Věřím, že stejně jsou na tom i kluci, a že si nějaký bod odvezeme. Určitě je dobře, že máme na čele náskok devíti bodů a můžeme být relativně v klidu,“ podotkl.

Střelci obou celků jsou vyrovnaní – katovický Uher dal 16 gólů, Požárek 13. Soběslavský Dvořák vstřelil 18 branek a Šmídmajer 11.

Katovičtí chtějí ze šlágru kola udělat prestižní sportovní i společenskou akci. „Pozvali jsme naší starostku Šárku Němečkovou a starostu Soběslavi Jindřicha Bláhu, dále i představitele krajského fotbalového svazu. Na hřiště nastoupí s hráči naši malí fotbalisté, kteří si o poločase dají fotbal ´na dvě´. Utkání bude moderovat František Mareš,“ přiblížil předseda oddílu Tomáš Hajdušek.

Katovický tým zve všechny fanoušky fotbalu. „Prestižnější zápas na krajské úrovni se v okrese na jaře už hrát nebude. Vzhledem k zastřešení diváckého stání se nemusí bát ani deště, ale pevně doufáme, že se počasí do soboty vyblázní a bude v rámci dubnového standardu příznivé," poznamenal Tomáš Hajdušek.