Doma tři body, vy jste dal dva góly, takže jistě naprostá spokojenost?
Samozřejmě, že ano. Především vítězství mě těší. Chtěli jsme naplno bodovat a potvrdit středeční tři body z Králova Dvora, a to jsme zvládli, povedlo se nám to a jsme tomu strašně rádi.

Jednoduché jste to ale neměli, hlavně ve druhém poločase Benátky dost zlobily.
Pravda, po půli už to bylo dost utrápené, nicméně tři body a nazdar, hotovo, jsme spokojeni.

V posledních dvou kolech jste vybojovali všech šest bodů, zatímco v prvních třech kolech jen jeden. Proč to nešlo?
Těžký los, spousta nových hráčů, mužstvo se dávalo dohromady a muselo si to sednout. K tomu pohár a Pardubice, kdy jsme se vydali všichni na sto procent, navíc nějaká zranění. Teď musíme jít zápas od zápasu a snažit se v každém uspět. Bude to bolet, to se ale nedá nic dělat.

Díky postupu přes Pardubice v dalším kole Mol Cupu přivítáte doma obhájce trofeje ze Zlína. Těšíte se?
Ten zápas je odměna jak pro nás, tak hlavně pro naše fanoušky. Pro lidi je to taková ta třešnička na dortu a pro nás i další výzva. My i proti Zlínu půjdeme s cílem postoupit.

Zpátky k zápasu s Benátkami a k vašim dvěma gólům. Jak jste je viděl vy sám?
Od toho, abych dával góly, tady jsem. Radost mám, že jsem ty góly dal a že byly vítězné. Oběma předcházely i hezké situace. Kdo dá góly, je ale jedno. Důležité je, že jsme vyhráli.

V létě do Písku přišla řada posil i se zkušenostmi z první či druhé ligy. Ať už vy, či třeba Hanzlík, Presl a Kočí. Nemluví se v kabině o postupu?
Hráčský kádr určitě má sílu a my bychom chtěli tudíž hrát o nejvyšší příčky. Jak už jsem ale říkal, musíme jít zápas k zápasu, do každého s pokorou a na hřišti to odjezdit, pak přijdou i výsledky. Ta soutěž je hrozně těžká a vyrovnaná, takže žádná velkohubá prohlášení dávat nechci. Různé řeči tady byly před sezonou slyšet, ale vstup do soutěže nám nevyšel. Teď musíme každý zápas odpracovat podobně jako teď s Benátkami, pak ty body uhrajeme. Kádr na to, aby se hrálo hodně vysoko, tady ale je.