Je jedním ze spoluzakladatelů týmu mužů pod hlavičkou fotbalového oddílu Junior Strakonice. Cílem bylo, aby strakonický fotbal po konci SK Strakonice 1908 na Křemelce z města nezmizel. A dá se říci, že se povedlo. I díky iniciativě fotbalisty Tomáše Kostky se diváci opět chodí v neděli odpoledne bavit „dolů na Fezko". Strakoničtí muži začali v nejnižší IV. třídě, kterou v minulé sezoně suverénně vyhráli. Stejné ambice mají i pro nový ročník ve III. třídě, který startuje o tomto víkendu. Cílem je uhrát postup do okresního přeboru. Tomáš Kostka u toho nebude jenom jako organizační pracovník, ale také jako hráč na hřišti.

Ilustrační fotoJunior Strakonice bude určitě silnější než v minulé sezoně.
S vámi z Oseku přišel jako posila Martin Linhart a ještě zkušený Jan Liška z Dražejova. Takže jasný cíl bude vyhrát III. třídu
a postoupit do okresního
přeboru?
Máte pravdu, cíl je skupinu A vyhrát a pak uspět ve dvojutkání s vítězem skupiny B. Věříme v naši sílu.

Vaše působení v Oseku se tímto zcela uzavřelo?

Moje působení v Oseku se neuzavřelo. Jen jsem si odskočil do Junioru, kde si myslím, že budu momentálně potřebnější.

Jsou i nějaké další změny v kádru Junioru?

Honza Liška je u nás na roční hostování, Martin Linhart je hráčem Junioru,
v Oseku je na junior start. Dále jsme získali na roční hostování velkou posilu Marka Švejnohu ze Štěkně. Tímto bych chtěl klukům ze Štěkně poděkovat, že jsme se dohodli. V neposlední řadě počítáme i s našimi hráči – Vencou Dohonyim a Jardou Ouškou, kteří působí na junior start v Katovicích.

V minulé sezoně jste byli 
v nejnižší soutěži suverénní. Myslíte si, že letos to může být stejné, nebo bude těžší uhrát postup?

Co se týká obtížnosti soutěže, tu ukáže až samotný průběh. Nicméně jsme nechtěli nic podcenit a kádr se snažili vhodně doplnit.

Co říkáte na spojení III. a IV. třídy v jednu soutěž?

Spojení soutěží je zajímavá změna, snad přiláká více diváků na stadiony.

Pokud byste vyhráli svoji skupinu, utkáte se o postup s vítězem skupiny B. Tam vidíte jako nejsilnějšího koho?

Vyhrát samozřejmě chceme, ale nepředbíhejme. Jako favorita ve skupině B vidím Číčenice.

Co můžete říci po roce fungování dospělého fotbalu ve Strakonicích pod hlavičkou Junioru – nejen po fotbalové stránce, ale i té společenské? S čím jste hlavně spokojeni, co byste ještě chtěli zlepšit?

Co se týká fungování, jsme spokojeni s vedením Junioru, se správci na hřišti, se spoluprací s ostatními trenéry – hlavně s trenéry dorostu Martinem Červinkou a Karlem Sládkem. Po společenské stránce je také spokojenost, diváci si zase našli cestu na Křemelku a jsme vnímáni jako plnohodnotný tým mužů ve Strakonicích. Vzhledem
k tomu, že ke složce mužů patří neodmyslitelně i složka žen, těm našim patří velký dík za jejich podporu směrem k nám.

Působíte v Junioru stále kolem organizačních věcí, nebo už budete jen hráč? A co hlavně byste si přál do budoucna týmu mužů Junioru?

Budu se stále motat kolem organizačních věcí, i když je to občas náročné. Do budoucna bych přál všem „Juniorům" hodně odehraných minut bez zranění, aby fotbalem bavili sebe i diváky a za rok abychom připravovali rozhovor na téma okresní přebor.