Dosud neměl tým vedený trenérem Luďkem Cimrhanzlem konkurenci, čímž si na sebe upletl i bič. „Vyšší soutěž bude samozřejmě zase o něčem jiném, čekají nás kvalitnější mančafty. Rozdíl mezi okresem a I. B třídou není takový, jako mezi I. B a I. A,“ zdůraznil strakonický kouč. „Soutěž ani soupeře neznáme, je to pro nás velká neznámá."

Se svými svěřenci se chce hlavně vyvarovat problémům s udržením. „Moje představa je, hrát v horní polovině, abychom třeba na jaře mohli atakovat příčky nejvyšší. Ale jsem realista, hlavní je stabilizovat tým v této soutěži. Ale postupu bychom se nebránili.“

V přípravě mužstvo prohrálo všechny duely. S Osekem 1:4, s Chanovicemi 2:4, s bývalým dorostem SK Strakonice 1908 2:3 a v generálce se Sousedovicemi dokonce doma 0:4. „Příprava neproběhla podle mých představ. Skládali jsme mužstvo dohromady áčko s béčkem, abychom utkání odehráli. V mých očích byla nejméně povedená,“ konstatoval trenér.
Na druhou stranu, tento týden se už Strakoničtí sešli v základní sestavě, která by měla v neděli 20. srpna v 17 hodin nastoupit doma proti Lokomotivě České Budějovice.

Sázet bude Junior v ofenzivě na kanonýra Jana Zušťáka, který se po letech vrátil tam, kde s fotbalem začínal. „Absolvoval nějaké tréninky a individuální přípravu. Měl by být rozdílovým hráčem,“ řekl kouč.
Hráči mají podle něj chuť a spoléhat budou i na podporu svých příznivců. Achilovou patu posíleného týmu však vidí Luděk Cimrhanzl v obranné linii…