Cena je udělována osobnostem, které svůj život zasvětily dlouholeté a obětavé práci pro fotbal. V případě Václava Krejčího je to už téměř čtyřicet let. Byl to vlastně i předčasný dárek k jeho 64. narozeninám, které oslaví 20. května.

Co pro vás znamená toto ocenění?

Je to pro mě velký zážitek, něco krásného. Byl jsem nadšený, co všechno o mně v Praze při předávání věděli – kdy jsem nastoupil do funkce, co jsem ve Lnářích všechno udělal… Byl jsem opravdu mile překvapený.

Jak vypadalo slavnostní odpoledne?

Předávání se konalo v prostorách Břevnovského kláštera, který byl nádherně vyzdobený. Hrála kapela, přítomna byla televize. Byl to pro mě opět velký zážitek. Z Jihočeského kraje byly uděleny tři tyto ceny, celkově z republiky dvaačtyřicet. To jsou takzvané malé plakety, pak byly ještě předány tři velké plakety. Akce trvala asi dvě hodiny, bylo to moc hezké.

Kdy jste se dozvěděl, že jste mezi oceněnými?

Něco mi bylo naznačeno na výkonném výboru OFS Strakonice v loňském roce, ale dozvěděl jsem se to oficiálně v polovině března. Zajímavostí je, že přesně na den narození mojí dcery Ivety Kadlecové, 7. března, jsem byl vybrán na toto ocenění.

Vodňany a Blatná braly v I.A po bodu se shodným výsledkem - 1:1 (ilustrační foto).
Blatná doháněla manko, Vodňany ztratily vedení