Čtvrtou výhru uhráli v sedmém jarním utkání divize fotbalisté Strakonic. Doma porazili Votice 1:0 (1:0) a v tabulce poskočili z devátého na sedmé místo. Nyní mají 31 bodů.

„Jsem přesvědčený, že už jsme z bojů o záchranu venku. Na jaře jsme odvedli dobrou práci, vymanili jsme se ze spodních vod. Zlepšili jsme herní projev, máme vynikající jednotlivce,“ pochvaloval si včera hrající šéf klubu Michal Káník. Obránce Vladimír Hovorka však upozorňuje: „Musíme být pořád v pozoru, abychom to v klidu dokopali a uhráli solidní výsledek. Nikde není napsáno, že se zase nebudeme topit ve spodních vodách,“ upřesnil.

Rozhodl rychlý gól

Strakonickým vyšel nástup, už v 7. minutě se trefil Strakoš, a jak se ukázalo, byl to rozhodující gól. Hosté v první půli nepředvedli nic. „Bylo to jednoznačné utkání. Vadou na kráse bylo jen to, že jsme nedali víc gólů,“ dodal Káník. Právě rychlá branka podle Hovorky rozhodla. „Zaskočili jsme Votice rychlým nástupem, byly zakřiknuté.“

Klid do domácích řad mohl přinést v 78. minutě Michal Káník. Nařízenou penaltu ale nedal. „Chtěl jsem dát ránu doprostřed, ale kopl jsem to špatně. Jak jsem míč nakopl, už jsem věděl, že to jde mimo branku,“ vysvětlil zkušený obránce. Přitom dva pokutové kopy Michal Káník na jaře proměnil. Oba šly gólmanovi na levou ruku. Proč tento směr nezvolil i tentokrát? „Nechtěl jsem nic vymýšlet. Nadávat teď můžu jenom sám sobě.“ Nijak ho to ale neovlivní. Na příští pokutový kop si opět věří a půjde ho zahrávat.

Fanoušci, přijďte

Pavel Kuka a Horst Siegl. To jsou dvě největší hvězdy hostů. Ve Strakonicích se však nepředstavili, což je z pohledu diváků škoda. „Každý fanoušek by je rád viděl, já bych si proti nim také rád zahrál. Ale pro výsledek to bylo to nejlepší, že nepřijeli,“ popisoval smíšené pocity Vladimír Hovorka. Známým jménem je ještě exsparťan Vlastimil Svoboda. „Patřil mezi nejlepší,“ hodnotil jeho výkon v zápase Káník.

Podle šéfa klubu podal mančaft jeden z nejlepších herních výkonů v sezoně. I proto ho mrzí, že si na Křemelku nenašlo cestu více příznivců. „Nemyslím si, že bychom hráli špatně nebo jsme nebojovali,“ krčil rameny. „Hráči si podle mě zaslouží větší diváckou podporu,“ řekl Michal Káník. Vladimír Hovorka přikyvuje. „Potřebujeme přitáhnout fanoušky,“ vyzývá. Budou oba vyslyšeni?