Fotbalisté Dynama se při reprezentační přestávce vyhřívali v čele tabulky, k pondělnímu utkání ale pojedou s pokorou. „Příbram ještě na jaře hrála první ligu, je to velice silný soupeř. Přesto chceme získat nějaké body,“ ujistil trenér David Horejš a dodal, že dvoutýdenní pauzu tým využil hlavně k doléčení drobnějších zranění a také k patřičnému potrénování. „Věřím, že nám to prospělo,“ zdůraznil.

V reprezentacích byli tři hráči Dynama-„Všichni se vrátili v pořádku,“ vyzdvihl trenér Dynama. „Staněk odchytal zápas a půl za jednadvacítku, kde jednu půli odehrál i Řezáč. Za dvacítku naskočil do dvou utkání Dan Turyna a vyšperkoval to i třemi vstřelenými góly,“ ocenil Horejš, dle jehož názoru úspěšná reprezentace všem třem jeho svěřencům jistě zvedla zdravé sebevědomí. „Smůlu měl Matěj Helešic, jenž z nominace do jednadvacítky vypadl pro zranění. Uvidíme, zda se dá do pondělí do kupy,“ připomněl, že nad startem levého beka v Příbrami visí otazník. „Zato Roman Wermke už je v pořádku a normálně trénuje,“ oddechl si Horejš.

Přestože třeba Turyna si třemi góly za dvacítku hlasitě řekl o šanci v klubu, do vítězné sestavy trenér Horejš příliš sahat nebude. „Za konkurenci v týmu jsme rádi, je kam sáhnout,“ pokrčil rameny. „I v Příbrami chceme navázat na výkony, které nás zdobily před repre pauzou,“ podtrhl Horejš.

Fotbalisté Vítkovic, pondělního soupeře Táborska ve II. lize, změnili trenéra. Tým nově vede Lubomír Adler. Pro utkání na severu Moravy, které začne v 18 hod, by to mohlo být pro Táborsko komplikací.

„Když se změní trenér, je to nepříjemné. Je složitější, co bude soupeř hrát. Uvidíme, s čím na nás Vítkovice vyrukují. My se vynasnažíme navázat na domácí vítězství s Frýdkem-Místkem a pokusíme se bodovat. Bude to těžké, ale naším cílem je, aby bodový odstup zůstal minimálně stejný,“ uvedl trenér Roman Nádvorník, dle něhož Vítkovice hrají běhavý, důrazný fotbal.

Trenéru Jihočechů přidělávají vrásky i tři zranění hráči. „Dáváme je dohromady, uvidíme, kdo z nich bude moci nastoupit,“ krčí rameny trenér, který musí v posledních týdnech neustále přizpůsobovat svůj tréninkový plán, protože Táborsko potřetí v řadě nehraje o víkendu. Táborsko využilo reprezentační pauzy k přípravně s prvoligovou Mladou Boleslaví, s níž prohráli vysoko 6:0. „Zkoušeli jsme dva nové hráče a v základu nastoupil sedmnáctiletý Vozihnoj. Byla to příprava, pro nás je mnohem zásadnější utkání ve Vítkovicích,“ uvedl trenér Táborska.

Vítkovice mají v tabulce tři body a zatím majíi na kontě tři vstřelené branky. O všechny se zasloužil Tomáš Mrázek, jenž v minulé sezoně působil v Táborsku.