Doma se po dlouhé době opět dočkali zisku tří bodů. Fotbalisté Strakonic porazili v neděli 18. listopadu Hlavici v předposledním podzimním kole 3:2 (1:0) a v tabulce jim tak patří desátá příčka s 23 body.

Strakonice poslal do vedení hned v 10. minutě navrátilec Linhart po centru Klesy. Soupeř zahrozil v 19. minutě, ale brankář Křížek si poradil. Ve 30. minutě chtěl domácí Markovič přehodit Kamische, ale ten mu šanci zlikvidoval.

Další změnu skóre přinesl až druhý poločas. V 58. minutě fauloval Novotný hostujícího Mariottiho a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Held. Za tři minuty přišla pro farmu další pohroma, hostující Klíma se trefil přesně k tyči a soupeř překvapivě otočil na 1:2.

V dramatickém závěru zápasu se bylo na co dívat. V 75. minutě fauloval v vápně Klesu gólman Kamisch, sám se při tom zranil a tři minuty se nehrálo. Penaltu pak bezpečně proměnil Markovič.

V 86. minutě zaváhal brankář Křížek, mimo šestnáctku musel faulovat Ledeckého a zamířil předčasně do sprch. Do branky šel na poslední minuty Vokatý.

Nastavovalo se o šest minut a v poslední minutě se po akci Otepky trefil parádně z pravé strany levou nohou přes celou branku střelec Linhart, který tak zařídil vydřené vítězství s posledním celkem soutěže.

Komentáře k zápasu:

Jiří Lerch, trenér Strakonic: „První půle byla podle našich představ. Byl tam vidět rozdíl v kvalitě. Měli jsme sice pět jasných šancí, vedli jsme však jen 1:0. Kluky jsem nabádal, že není ještě nic hotovo. Po změně stran poté přišly další neproměněné šance. A jak to bývá – nedáš, dostaneš. Inkasovali jsme hloupý gól z penalty, i když si myslím, že byla hodně sporná. Všechno se nám pak hroutilo, nedařila se nám kombinace. Naneštěstí jsme inkasovali podruhé a k tomu se ještě – už za stavu 2:2 – přidalo vyloučení gólmana Křížka, který zaváhal. Musím říci, že se k nám nakonec přiklonilo štěstí a podařilo se nám vyhrát a zlomit tak nepříznivou domácí bilanci. Díky klukům za to, že nesložili zbraně a dokázali bojovat."

Michal Held, autor gólu SK Hlavice: „V prvním poločase jsme snad byli ještě v kabině. Strakoničtí byli špatní a my snad ještě horší. Prohrávali jsme z prvního centru, ale to bylo dáno i složením naší sestavy. V obraně hráli mladí kluci, na hře se to projevilo. Po obrátce jsme chtěli skóre otočit, protože v boji o záchranu potřebujeme bodovat. Povedlo se, ale pak domácí srovnali z trošku darované penalty. Měli jsme několik příležitostí, Strakonice ale v úplném závěru strhly výsledek na svoji stranu."

Dlouhé čekání

Po více než dvou měsících se fotbalisté Strakonic mohli na Křemelce opět radovat ze zisku tří bodů. Naposledy se tak stalo 7. září v 5. kole, kdy vyhráli nad Karlovými Vary 2:0. Byl to poslední zápas pod vedením trenéra Martina Vozábala. Poté se jim to povedlo znovu až 18. listopadu v 15. kole, to porazili SK Hlavice 3:2.

JAN ŠKRLE