Sezona č. 1 – postup! Sezona č. 2 – postup! Sezona č. 3 – postup! Sezona č. 4 – postup? To je nejzásadnější otázka fotbalistů Junioru Strakonice pro jaro, jestli se jim podaří dotáhnout další soutěžní ročník k prvenství.

Tak jako v předešlých letech k tomu mají našlápnuto, v tabulce jsou první. Tým od Otavy vévodí I. B třídě skupiny C s náskokem čtyř bodů. Trenér Luděk Cimrhanzl mluví o cílech natvrdo. „Chceme za každou cenu postoupit. Udělali jsme pro to v zimě maximum.“ Současně ale ví, že náskok čtyř bodů není až tak vysoký. Za hlavního konkurenta považuje druhou Putim. „Soupeř posílil a je dobře připravený. Ke vzájemnému zápasu jedeme ven. Ještě nás prožene,“ upozornil kouč.

Zimní příprava
Trenér Luděk Cimrhanzl byl se zimní přípravou spokojený. „Scházeli jsme se poměrně v hodně lidech, deset a více. Příprava měla parametry. Odehráli jsme ale jen tři z pěti plánovaných zápasů. Kluci jsou však podle mě připraveni poměrně slušně."
Junior Strakonice – Vimperk 5:1
Junior Strakonice – Čkyně 0:2
Junior Strakonice – Planá u Českých Budějovic 4:4
Nehrálo se v Chanovicích kvůli terénu a k přípravnému utkání nepřijely Strunkovice nad Blanicí.

V boji o prvenství spoléhá v první řadě na výsledky svého mužstva, ale věří současně, že Putim nebude v odvetné části stoprocentně úspěšná. „Pět mančaftů z popředí tabulky je hodně vyrovnaných a budou si podle mě brát body mezi sebou,“ prohlásil Luděk Cimrhanzl.

Vidí už fanoušci Strakonice ve vyšší soutěži, slýchá trenér jen o postupu? „Takové hlasy samozřejmě jsou. Podzim v našem podání byl suverénní, nad očekávání. Ale musíme se na sezonu stále dívat střízlivýma očima – neposílili jsme o nikoho zvenku,“ zdůraznil Cimrhanzl. Dlouhodobě zraněný bude Máška a na jaře bude chybět, mimo bude nejspíš také Švejnoha. Tým byl jen doplněn o končící dorostence – Berana, Gondeka, Marcinka a gólmana Provazníka, který už s muži trénoval předtím.

Junior půjde za postupem, ale podle slov šéfa lavičky tlak nepociťuje. „Co jsme dosud předváděli, bylo nad rámec představ. V týmu jsou matadoři, kteří makají a vidím, jak si chtějí tyto chvíle užívat. A mají hodně zkušeností.“
Jaro ale bývá hodně ošidné, což si Luděk Cimrhanzl také uvědomuje. Podle něj bude diametrálně rozdílné hlavně z toho pohledu, že Strakonické už v soutěži soupeři poznali. Navíc aktuální lídr bude v zápasech favoritem. I s tím se bude muset popasovat. „Řada odvet bude určitě okořeněna. Jdeme ale do jara s vidinou, že chceme do Strakonic dostat vyšší soutěž a s tím následně třeba i lepší fotbalisty a i víc diváků do hlediště. Ale je to ještě hodně otevřené,“ konstatoval kouč.

Co tedy může říci těsně před startem odvet, ve kterých je Junior největší favorit na prvenství v soutěži? „Mančaft je odhodlaný pro prvenství udělat maximum. A hráči, u kterých se zdálo, že skončí v okrese, se nyní můžou bavit o tom, že budou hrát I. A třídu. Staří matadoři to táhnou optimismem a nakazí jím ostatní. Hlavní je, abychom byli zdravotně v pořádku, fotbalově nebudou mít kluci problémy. A potřebovat budeme štěstíčko. Jsme zvyklí vyhrávat, v tom chceme pokračovat,“ konstatoval Luděk Cimrhanzl. Na úvod zajíždějí Strakoničtí v neděli 26. března do Kestřan, které jsou jedenácté.