Jedna černá série pokračuje, jedna byla ukončena. Takový je výstup z okresního derby ve fotbalové I. A třídě mezi Blatnou a Vodňany, které se hrálo v sobotu v rámci 11. kola.

Vodňanští na hřišti soupeře dokázali vyhrát 2:1 (1:0) a kromě posunu na 9. místo tabulky ukončili čtyřzápasové čekání na tři body.

Naopak Blatenští prodloužili sérii porážek už na čtyři. Navíc to byla jejich třetí prohra na domácím hřišti z pěti zápasů a tým je nyní až sedmý.

Podle blatenského trenéra Michala Čadka to byla stejná písnička jako předtím. „Přehráváme soupeře, určujeme ráz hry, ale z vytvořených šancí nejsme schopni dát gól, a to ani do prázdné brány. Takhle darované body Vodňany letos ještě asi nevybojovaly a my se nadále utápíme v beznaději, co s tím," hodnotil.

Mužstvu podle něj nejvíce chybí střelec, navíc také respekt k soupeři, disciplína při bránění či zodpovědnost v zakončení. „Jsme momentálně v největší krizi, kterou od postupu do I. A třídy procházíme," zdůraznil.

Sestavy

Blatná: O. Sedláček – Kallmünzer, Šejvar (71. M. Sedláček), Křivanec (78. Jícha), F. Čadek (56. Šilhavý), Nový, Mišiak, Říha, Prokopec, Kůst, Motyka.

Vodňany: Budín – David Bečvář, Bače, Šourek, Vokatý, Konvička, Volmut (89. Varyš), Malík, Chalupský, Krejčí (66. M. Novák – 90. Machnyk), Staněk.